Om

 

 

Vishla startades 2007

 

  • Innehållet har varit textilt ifrån start. Från början syddes det mycket barnkläder och leksaker i textila material. Idag jobbar jag nästan uteslutande med kunden i focus. En produkt som saknas.
  • Jag är utbildad Textillärare med förkärlek på konstruktion och skapar mönster i från grunden. Syr till kunden på efterfrågan och behov.

En rolig historia som resulterade i kepstillverkning i Lettland

Kepstillverkninghar jag hållt på med ett tag men då små gubbkepsar till barn. Och hur det kom att bli pistolkepsar är resultatet av en trevligkväll med vänner och bekanta. Och en begynnande vänskap. Jag fick frågan om inte jag kunde konstruera en pistolkeps då dessa ej gick att få tag på längre. Och vi började skissa direkt på bordsduken på en passande modell. Sedan följde ett utprovande i mönster och designande för att ta fram en en modell som skulle vara bekväm, sitta kvar när man tog av sig hörselkåporna, att skärmen håller rätt mått, att det går att fästa skärmen i blåsiga väder och att kepsen går att tvätta. Vi har även gjort skärminsidan ljus så det skall vara lätt att fokusera .

Jag fick träffa de duktiga skyttarna i Salems pistolskytteförening som bidrog med sina åsikter. Och nu tre år senare ligger de färdigsydda i en kartong redo att flytta från Västerljung ut till skickliga skyttar i världen.

Copyright © All Rights Reserved